Termoizolacija

Kvalitetna termoizolacija = dugoročna ušteda! Iz ponude Golubić trgovine izdvajamo:

  • Kamena vuna
  • Ploča za kontaktne fasade PTP 035
  • Višenamjenska ploče DP 3
  • Mineralna vuna višenamjenski filc CLASSIC 040
  • Stiropor EPS
  • XPS ploče

Više o specifikacijama ovih proizvoda možete saznati pritiskom na gumb ispod.
Za sve upite nazovite nas na telefon 01/3 88 88 88 ili 01/3860 690, ili pošaljite e-mail na trgovina@golubictrgovina.hr

Termoizolacija: pročitajte više o specifikacijama naših proizvoda

Kamena vuna

Ploča za kontaktne fasade PTP 035

Izolacijske ploče namijenjene su za toplinsku, protupožarnu i zvučnu izolaciju kod povezanih sustava za vanjsku toplinsku izolaciju ETICS (kontaktni toplinski fasadni sustav), a sustavu daju visoku paropropusnost. Mogu se koristiti za tanko i debeloslojne kontaktne sustave. Postava na zid izvodi se ljepljenjem polimerno-cementnim ljepilom točkasto i po rubovima ploče, istovremenim mehaničkim učvršćenjem (6-8 spojnica/m2). Primjenjuju se kod fasada s povećanim zahtjevima u pogledu vatrootpornosti, kod sanacija (osobito trošnih postojećih pročelja) te za višestruku izolaciju negrijanih stubišta zgrada (tankoslojni i debeloslojni kontaktni sustavi).

Višenamjenska ploče DP 3

Lagane ploče od kamene vune. Proizvod je negoriv, otporan na visoke temperature, vodoodbojan, otporan na starenje te kemijski neutralan. Izolacijske ploče namijenjene su za toplinsku, zvučnu i protupožarnu zaštitu potkrovlja, pregradnih zidova, spuštenih stropova, slijepih podova i drugdje, gdje izolacija nije izložena tlačnom opterećenju.

Mineralna vuna višenamjenski filc CLASSIC 040

Proizvedeni po ECOSE ne sadrže fenolformaldehidno vezivo već vezivo koje se bazira na brzo obnovljivim materijalima umjesto na kemikalijama na osnovu nafte.Tehnologija je razvijena radi proizvodnje,staklene i kamene mineralne vune,povečavajuči povoljan učinak na okoliš bez negativnog utjecaja na toplinska,zvučna i protupožrna svojstva proizvoda.Proizvodi izrađeni po ECOSE tehnologiji ne sadrže pigmente ili umjetne boje, a rezultat toga je prirodna smeđa boja svih proizvoda. Primjena:

  • Stropovi (drveni) i “slijepi podovi” – za kombiniranu toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju u krovnim prostorima Classic 040 treba postavljati između drvenih greda stropova. Dodatno, radi još kvalitetnije toplinske i zvučne zaštite, role se mogu razmotati okomito iznad greda, između poprečnih letvi (štafli).
  • Kosi krovovi – za kombiniranu toplinsku, zvučnu i protupožarnu izolaciju krovnih konstrukcija između rogova, iznad grijanih prostora.
  • Unutarnji pregradni zidovi – za zvučnu izolaciju unutarnjih pregradnih zidova s metalnom ili drvenom potkonstrukcijom

Stiropor EPS

EPS predstavlja elegantno rješenje za termo izolaciju. Prije svega zato što je jeftiniji odnosu na ostale termoizolacijske materijale uz bolja termoizolacijska svojstva. Uporabom EPS kao toplinske izolacije direktno se utječe na količinu energije koja je potrebna za zagrijavanje i hlađenje prostorija. Boljim izoliranjem smanjujemo utrošak goriva potrebnog za zagrijavanje i hlađenje prostorija. Fasadne ploče se proizvode u dimenzijama 1.000 x 500 mm i u željenim debljinama: od 5 cm do 20 cm. Ploče dolaze sa ravnim ili falcanim rubom!

XPS ploče

XPS ploče se proizvode sa 300 i 500 kPa tlačne čvrstoće kod 10% naprezanja.Namijenjene su za termoizolaciju mjesta s većim mehaničkim opterećenjem,fasadnih cokli, za izolaciju podzemnih prostora sa zahtjevom male vodoupojnosti. XPS (ekstrudirani polistiren) je toplinsko izolacijski materijal čija primjena garantira značajnu uštedu energije. Praktički ne upija vodu, a ujedno podnosi visoka tlačna opterećenja. Zatvorena struktura čelija materijala omogućava visoku toplinsku izolaciju i otpor prema upijanju vode.

Za više informacija nazovite 01/3 88 88 88 ili 01/3860 690
Vaše upite šaljite na mail trgovina@golubictrgovina.hr

Za više informacija

pošaljite nam mail klikom na gumb dolje ili nas nazovite na 01/388-88-88 Kontaktirajte nas s povjerenjem